Venturekapitalist

Globus 60x60Definition af Venturekapitalist

En investor der enten bidrager med kapital til nystartende virksomheder eller støtter små virksomheder, der gerne vil udvide men ikke har adgang til offentlig børsnotering. Venturekapitalister er villige til at investere i sådanne virksomheder, fordi de tjener et massivt afkast på deres investeringer, hvis disse virksomheder bliver en succes.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Venturekapitalister står også over for alvorlige tab, hvis deres valg af virksomhed slår fejl, men disse investorer er typisk velhavende nok, så de har råd til at påtage risikoen ved at finansiere unge, udokumenterede virksomheder, der ser ud som om de har en fantastisk idé med en fantastisk ledelse.

IE 60x60InvestEd forklarer Venturekapitalist

Velkendte venturekapitalister inkluderer Jim Breyer (Facebook), Peter Theil (PayPal og Facebook), Peter Fenton (Twitter) og Jeremy Levine (Pinterest).

Venturekapitalister leder efter stærke ledelsesteams, et stort potentielt marked og et unikt produkt eller serviceydelse med en stærk konkurrencemæssig fordel. De leder også efter muligheder i industrier, som de kender til, og chancen for at eje en stor procentdel af virksomheden, så de kan influere direktionen.

Invested.dk