Value investering

Globus 60x60Definition af Value investering

En strategi til at vælge aktier, der handles for mindre end deres reelle værdi. Value investorer søger aktier i virksomheder, som de mener markedet har undervurderet. De mener, at markeder overreagerer på gode og dårlige nyheder, hvilket resulterer i kurssvingninger, der ikke stemmer overens med virksomhedens langsigtede fundamenter. Resultatet af dette giver en mulighed for value investorerne for at profitere ved at købe, når prisen er pillet ned.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Value investorer vælger typisk aktier med price-to-book eller price-to-earnings værdier, der er mindre end gennemsnittet og/eller høje direkte afkast (udbyttesatser).

IE 60x60InvestEd forklarer Value investing

Det store problem med value investering er at vurdere den reelle værdi. Husk er der ikke er nogen ”korrekt” reel værdi. To investorer med samme information kan give to forskellige værdisætninger af aktien. Af denne grund er der pålagt et andet centralt koncept til value investering, der hedder ”margin of safety”. Det betyder, at du køber aktien så billigt, at der er plads til at, du har bedømt den reelle værdi forkert.

Du skal også huske på, at definitionen af value investering er subjektiv. Nogle value investorer kigger kun på nuværende aktiver/indtjening og tænker slet ikke på fremtidig vækst. Andre value investorer baserer strategier udelukkende på estimering af fremtidig vækst og pengestrøm. Uanset de forskellige metoder, handler det som helhed om at købe noget for mindre, end det er værd.

Invested.dk