Real Estate Investment Trust – REIT

Globus 60x60Definition af Real Estate Investment Trust – REIT

En virksomhed der handles som en aktie på børser og investerer direkte i ejendomme enten via fast ejendom eller lån. REIT’er får særbehandling hvad angår skatter og udbetaler ofte et højt udbytte til investorerne.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Egenkapital REIT

Disse investerer i og ejer ejendomme. Deres omsætning kommer hovedsageligt fra husleje.

Mortgage REIT (mREIT)

Disse investerer i ejendomslån. REIT’erne låner penge til realkreditlån. Indtægterne kommer fra renter på realkreditlånet. Med andre ord køber de realkreditlån.

Hybrid REIT

Hybrid REIT’er kombinerer de to investeringsstrategier ved både at investere i ejendomme og lån.

IE 60x60InvestEd forklarer Real Estate Investment Trust – REIT

Individuelle kan investere i REIT’er ved enten at købe deres aktier direkte på en åben børs eller ved at investere i investeringsforeninger, der specialiserer sig i ejendomme. En ekstra fordel ved at investere i REIT er det faktum, at mange af dem medfører en plan for automatisk geninvestering. Iblandt mange andre ting investerer REIT’er i indkøbscentre, kontorbygninger, lejligheder, varehuse og hoteller. Nogle REIT investerer specifikt i ét område af ejendomme (f.eks. kun indkøbscentre) eller i en specifik lokalitet som en region eller et land. Investering i REIT er en likvid, udbyttebetalende måde at deltage i ejendomsmarkedet på.

Invested.dk