Portefølje

Globus 60x60Definition af Portefølje

En gruppe finansielle aktiver såsom aktier og obligationer såvel som investeringsforeninger, ETF’er og andre former for værdipapirer. Porteføljer holdes direkte af investorer og/eller styres af finansielle professionelle.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

IE 60x60InvestEd forklarer Portefølje

Fornuft siger, at investorer bør skabe en investeringsportefølje, der stemmer overens med investorens risikotolerance og investeringsmål. Tænk på en portefølje som en kage, der er skåret i flere stykker i forskellige størrelser, der hver repræsenterer forskellige aktivklasser og/eller typer investeringer, der tilsammen skaber en passende risiko/gevinst fordeling.

For eksempel vil en konservativ investor måske foretrække en portefølje med large cap value aktier, brede markedsindeks og investment grade obligationer. Som kontrast vil en risikoelskende investor måske tilføje nogle small cap vækstaktier til en aggressiv large cap vækstaktieposition, pålægge nogle risikofulde virksomhedsobligationer med høje renter og finde nogle internationale/alternative investeringer til sin portefølje.

Invested.dk