Offeromkostning

Globus 60x60Definition af Offeromkostning

(I) Den omkostning ved et alternativ som skal droppes for at gå efter en anden handling. Med andre ord er det de fordele, du kunne have fået ved at vælge en anden mulighed.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

(II) Forskellen mellem afkastet i en valgt investering og en, der nødvendigvis måtte gives afkald på. Lad os sige, at du investerer i en aktie, og den skaber et sølle afkast på 2% over et år. Ved at lægge dine penge i denne aktie, vil du opgive muligheden hos en anden investering – lad os sige en risikofri statsobligation, der giver dig 6%. I denne situation vil din offeromkostning være 4% (6%-2%).

IE 60x60InvestEd forklarer Offeromkostning

(I) Offeromkostningerne ved at læse på universitetet er de penge, du kunne have tjent på at arbejde i stedet. På den ene side mister du 3-5 års løn, mens du får din uddannelse. På den anden side håber du på at tjene mere på din karriere takket være din uddannelse.

Her er et andet eksempel: Hvis en gartner vælger at gro gulerødder, er hans/hendes offeromkostning den alternative madvare, der kunne gros i stedet (kartofler, tomater osv.).

I begge tilfælde skal der tages en beslutning mellem to muligheder. Det ville være en nemmere beslutning, hvis du vidste, hvad slutresultatet ville blive.

Invested.dk