New York Stock Exchange – NYSE

Globus 60x60Definition af New York Stock Exchange – NYSE

En aktiebørs lokaliseret i New York City, som bliver set som verdens største aktiebaserede børs ud fra markedsværdierne af de listede værdipapirer. NYSE blev en offentlig institution i 2005 efter tidligere at have været en privat organisation efterfulgt af opkøbet af den elektroniske børs Archipelago. Moderselskabet af New York Stock Exchange hedder nu NYSE Euronext efterfulgt af en fusionering med den europæiske børs i 2007.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

I dag bliver størstedelen af alle NYSE handler udført elektronisk, selvom de såkaldte ”floor traders” stadig bruges til at prissætte og forhandle i højvolumens institutionel handel.

IE 60x60InvestEd forklarer New York Stock Exchange – NYSE

Børsens begyndelsespunkt daterer helt tilbage til 1792. På grund af dens lange historie er NYSE hjemmet for størstedelen af verdens største og mest kendte selskaber. Udenlandske virksomheder (ift. USA) kan noteres på NYSE, hvis de overholder SEC’s regler.

NYSE er åben mandag-fredag fra kl. 15:30 til 22:00 (dansk tid) og lukker tidligt under sjældne tilfælde. Markedet lukker også på 9 helligdage igennem året.

Invested.dk