Moving average convergence divergence – MACD

Globus 60x60Definition af Moving average convergence divergence – MACD

En trendfølgende momentumindikator der viser forholdet mellem to glidende gennemsnit. MACD beregnes ved at trække det 26-dags eksponentielt glidende gennemsnit (EMA) fra det 12-dags EMA. En ni-dags EMA af MACD (kaldet trigger-linjen) bliver plottet ovenpå MACD, som fungerer som købs- og salgssignaler, når de to krydser hinanden.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Eksempel på brug af MACD

IE 60x60InvestEd forklarer Moving average convergence divergence – MACD

Der er tre udbredte metoder at bruge MACD på:

(I) Overkrydsninger – Som vist på ovenstående graf, er det et negativt signal, når MACD falder under trigger-linjen, hvilket indikerer, at det måske er på tide at sælge/shorte. Omvendt, når MACD stiger over trigger-linjen, er det et positivt tegn, hvilket antyder, at kursen sandsynligvis vil stå over for et opadgående momentum. Mange tradere venter på bekræftende krydsninger over trigger-linjen, før de indtager en position.

(II) Afvigelse – Når værdipapirets kurs afviger fra MACD, signalerer det slutningen på den nuværende trend.

(III) Dramatisk stigning – Når MACD stiger dramatisk  (altså når det kortsigtede glidende gennemsnit bevæger sig væk fra det langsigtede glidende gennemsnit) er det et signal om, at værdipapiret er overkøbt og snart vil komme tilbage til de normale niveauer.

Tradere kigger også efter bevægelser over eller under nullinjen, fordi dette signalerer positionen af det kortsigtede gennemsnit i forhold til det langsigtede. Når MACD ligger over 0, er det kortsigtede gennemsnit over det langsigtede, hvilket signalerer et opadgående momentum. Omvendt er det, når MACD ligger under 0. Som du kan se på grafen ovenfor, er nullinjen ofte et støtte- og modstandsområde for indikatoren.

Er du interesseret i at vide mere om MACD? Så tjek vores begynderguide til MACD ud for mere information!

Invested.dk