Modstand – Modstandsniveau

Globus 60x60Definition af Modstand - Modstandsniveau

Et grafpunkt eller område der agerer som et loft i et værdipapir eller indeks over en tidsperiode. Et område med modstandsniveau indikerer, at værdipapiret har svært ved at bryde igennem det og vil måske falde på kort sigt. Jo flere gange værdipapiret har forsøgt men fejlet i af bryde igennem modstandsniveauet, jo stærkere bliver dette område.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

IE 60x60InvestEd forklarer Modstand - Modstandsniveau

Modstands- og støtteniveauer bruges meget af erfarne tradere til at skabe handelsstrategier. Hvis en aktie for eksempel er på vej mod et meget stærkt modstandsniveau, vil traderen måske foretrække at lukke sin position i stedet for at tage risikoen om et væsentligt fald, hvis optrenden vender.

Modstand kan interessant nok blive til støtte, så snart modstanden er brudt. I en stærk optrend vil investorer og tradere være endnu mere aggressive i deres køb, så snart en aktie bryder igennem modstanden, hvilket skaber en kraftig stigning. Men der er også tradere og investorer, der missede denne bevægelse, og de bliver måske nødt til at vente på en bedre kurs på sidelinjen. Denne efterspørgsel kan blive til støtte, hvis aktien nærmer sig det tidligere modstandsniveau.

Invested.dk