Mærkeværdi

Globus 60x60Definition af Mærkeværdi

Værdien som en virksomhed realiserer fra et produkt med et let genkendeligt navn sammenlignet med tilsvarende produkter. Virksomheder kan skabe mærkeværdi til deres produkter ved at lave dem mindeværdige, let genkendelige og bedre i kvalitet og pålidelighed. Massemarkedsføringskampagner kan også hjælpe på mærkeværdien. Hvis kunderne dog er villige til at betale mere for et generisk produkt i stedet for et brandet produkt, så vil dette produkt have en negativ mærkeværdi.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

IE 60x60InvestEd forklarer Mærkeværdi

De ekstra penge kunderne er villige til at bruge på en Coca Cola i stedet for et sodavanddiscountmærke er et eksempel på mærkeværdi.

En situation hvor mærkeværdi er vigtig, er når en virksomhed vil udvide sin produktlinje. Hvis mærkeværdien er positiv, kan selskabet forøge chancen for, at kunderne vil købe deres nye produkt ved at associere det nye produkt med et eksisterende succesfuldt brand. Hvis Carlsberg nu ville introducere en ny øl, ville de sandsynligvis beholde den under samme navn i stedet for at opfinde et nyt brand. De positive associationer kunderne allerede har med Carlsberg ville gøre det nye produkt mere lokkende, end hvis øllen have et ukendt brandnavn.

Invested.dk