Lukket position

Globus 60x60Definition af Lukket position

Udførslen af en værdipapirstransaktion som er det præcist modsatte af en åben position og ophæver derved og eliminerer den første position. At lukke en lang position i et værdipapir ville involvere at sælge det, mens det at lukke en kort position i et værdipapir ville involvere at købe det tilbage. Forskellen mellem prisen som positionen blev åbnet ved, og prisen som den blev lukket ved repræsenterer bruttogevinsten eller tabet på værdipapirspositionen.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

IE 60x60InvestEd forklarer Lukket position

En position kan lukkes af flere grunde – for at tage profit eller skære i tab, reducere eksponering, omsætte til kontanter osv.

Tidsperioden mellem åbningen og lukningen af positionen i et værdipapir indikerer holdeperioden for værdipapiret. Denne holdeperiode kan variere meget afhængig af investorens præferencer og typen af værdipapir. For eksempel lukker daytradere generelt deres positioner den samme dag, som de åbnede den, mens en langsigtet investor måske først lukker deres position efter mange år.

Det er måske ikke nødvendigt for en investor at lukke sin position i værdipapirer, der har begrænsede udløbsdatoer såsom obligationer og optioner. I sådanne tilfælde bliver lukkepositionen automatisk genereret, når værdipapiret udløber.

Mens de fleste lukkepositioner bliver foretaget af investorerne, bliver nogle positioner lukket ufrivilligt eller via tvang. For eksempel kan en lang position i en marginkonto hos et mæglerselskab blive lukket af mægleren, hvis aktien kraftigt falder, og investoren har ikke mulighed for at indskyde den påkrævede ekstra margin. Ligeså, kan en kort position stå over for et ”dækningskøb”, hvis der skulle forekomme et ”short squeeze”.

Invested.dk