Limitordre

Den overordnede definitionDefinition af Limitordre

En ordre placeret hos en mægler for at købe eller sælge et antal aktier eller andre værdipapirer til en specifik pris eller bedre. Fordi limitordren ikke er en markedsordre, kan den måske ikke fuldføres, hvis den kurs som er blevet sat af investoren, ikke nås inden for den tidsramme, som ordren er åben i. Limitordrer tillader også investoren at begrænse den tidsramme, som ordren skal være gældende i.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

InvestEds forklaring på begrebetInvestEd forklarer Limitordre

Mens udførelse af en limitordre ikke er garanteret, sikrer den, at investoren ikke betaler mere, end han/hun er villig til. Limitordre kan både købe eller sælge aktier. En limitordre til køb kunne for eksempel være, at køberen ikke er villig til at betale mere end 30 kr./aktien, mens en limitordre til salg kunne kræve, at prisen skal nå mindst 30 kr. for at salget skal foregå.

Limitordrer kan også have specifikke betingelser tilføjet til dem. En investor kan måske indikere, at ordren skal udføres med det samme eller annulleres. Dette er kaldet en fill or kill ordre. De kan måske også kræve, at alle de ønskede aktier skal købes eller sælges på samme tid, hvilket er en all or none ordre.

Limitordre koster typisk mere end en markedsordre, fordi de kan være sværere at udfylde. Til trods for dette kan de giver investorerne værdipapiret til den ønskede kurs. Limitordrer er specielt brugbare ved en lavvolumen eller højt omskiftelig aktie

Invested.dk