Kapital

Globus 60x60Definition af Kapital

(I) Finansielle aktiver eller den finansielle værdi af aktiver, såsom penge.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

(II) De fabrikker, maskiner og udstyr der indgår i produktionen i en virksomhed.

”Kapital” kan betyde mange ting. Ordets specifikke betydning afhænger af den kontekst, det bruges i. Generelt har det at gøre med tilgængelige finansielle ressourcer. Virksomheder og samfund med mere kapital er bedre stillet end de med mindre kapital.

IE 60x60InvestEd forklarer Kapital

Kapital er forskellig fra penge. Penge bruges i bund og grund til at betale for varer og serviceydelser til forbrug. Kapital er mere varig og bruges til at generere velstand via investering. Eksempler på kapital inkluderer biler, patener, software og mærkenavne. Alle disse ting er inputs, som kan bruges til at skabe velstand. Udover at blive brugt i produktionen kan kapital lejes ud til et månedligt eller årligt gebyr for at skabe velstand.

Kapital i sig selv eksisterer ikke, før den produceres. Så for at skabe velstand skal kapital kombineres med arbejdskraft. Når folk investerer i kapital ved at give afkald på forbruget lige nu og her, kan de nyde en bedre fremtidig velstand.

Kapital har værdi på grund af ejendomsretten. Privatpersoner og virksomheder kan gøre krav på ejerskabet af deres kapital og bruge den, som de ønsker. De kan også overføre dette ejerskab til andre privatpersoner eller virksomheder og beholde salgsprofitten. Reguleringer fra staten begrænser, hvordan kapital kan bruges og sænker dens værdi. Hvis du for eksempel sælger en aktie, som er steget i værdi, skal du betale skat af dette afkast. Denne skat bruges til at betale for offentlige ydelser.

Invested.dk