Investor

Globus 60x60Definition af Investor

En person der indskyder kapital med forventning om finansielt afkast. Investorer benytter investeringer for at få deres penge til af vokse. Der findes en bred mængde investeringsmuligheder, der inkluderer (men ikke er begrænset til) aktier, obligationer, råvarer, investeringsforeninger, ETF’er, optioner, futures, pensionsordninger og ejendomme. Investorer udfører typisk teknisk og/eller fundamental analyse for at finde favorable investeringsmuligheder.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

IE 60x60InvestEd forklarer Investor

Investorer varierer meget i tolerance for risiko, kapital, stilarter, præferencer og tidsrammer. For eksempel foretrækker nogle investorer meget lavrisikable investeringer, der vil skabe konservative gevinster såsom indlån og nogle obligationstyper.

Andre investorer kan derimod være tilbøjelige til at påtage sig ekstra risiko i et forsøg på at skabe større profit. Disse investorer investerer måske i valuta, udviklingsmarkeder og aktier. Der kan skelnes mellem begreberne ”investor” og ”trader”, hvor investorer typisk holder deres investeringer i år og årtier (også kaldet køb-og-behold investor), imens tradere generelt holder investeringer i kortere perioder. Daytradere køber og sælger f.eks. aktier dagen lang og beholder som regel aldrig en position over natten.

Invested.dk