Hedgefond

Den overordnede definitionDefinition af Hedgefond

En aggressivt styret portefølje af investeringer, der bruger avancerede investeringsstrategier såsom gearing, korte positioner og derivativpositioner på både lokale og internationale markeder med målet om at generere højt afkast.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Hedgefonde bliver ofte sat op som private investeringspartnerskaber, der er åbne for et begrænset antal investorer og kræver et meget stort indskud fra investorernes side. Investeringer i hedge fonde er illikvide, da de ofte kræver, at investorerne holder deres penge i fonden i mindst et år.

InvestEds forklaring på begrebetInvestEd forklarer Hedgefond

Hedgefonde skal ikke sammenlignes med investeringsforeninger. Begge bliver dog tilsynet fra Finanstilsynet. Hvor mange andre investorer som regel tjener penge på enten et stigende eller faldende marked, tjener hedgefonde penge på begge dele. Det er vigtigt at påpege, at ”hedging” faktisk betyder at risikoafdække, men målet med de fleste hedge fonde er at maksimere afkastet. Nu til dags bruger hedge fonde en stor mængde forskellige strategier, så det er ikke helt korrekt at sige, at de ”risikoafdækker”. Faktisk laver mange hedge fond managere spekulative investeringer, så disse fonde kan nogle gange påtage sig mere risiko end det overordnede marked.

Invested.dk