Electronic Communication Network – ECN

Globus 60x60Definition af Electronic Communication Network – ECN

Et automatisk system der matcher købs- og salgsordrer på værdipapirer. En ECN forbinder store børsmæglerselskaber, så de kan handle direkte mellem hinanden uden at gå igennem en mellemmand. ECN’er tjener penge ved at tage gebyr for hver transaktion. ECN’er gør det muligt for investorer i forskellige geografiske områder at hurtigt og nemt handle med hinanden.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

IE 60x60InvestEd forklarer Electronic Communication Network – ECN

En ECN forsøger at fjerne tredjepartens rolle i udførelsen af ordrer indgået af en market maker og tillader sådanne ordrer at være fuldkommen eller delvist udførte. Det er som regel limitordrer, der bliver lagt i ECN’er.

ENC’er viser de bedst tilgængelige bud- og udbudspriser fra mange markedsdeltagere og matcher og udfører derefter ordrer. De fremmer ikke kun handel under børsernes åbningstider men bliver også brugt til after hours handel og udenlandsk valutahandel. Nogle ECN er skabt til at servicere institutionelle investorer, og andre til at servicere private investorer.

Eksempler på ECN’er kunne være Instinet, SelectNet og NYSE Arca. Instinet var den først ECN fra 1969, og den bliver brugt af små børsmæglere og til transaktioner mellem institutioner. SelectNet bliver mest brugt af market makere. NYSE Arce blevet skabt af fusionen mellem NYSE og Arcipelago (en tidlig ECN fra 1996). Den fremmer elektronisk aktiehandel på store amerikanske børser som NYSE og Nasdaq.

Invested.dk