Andre begreber

Over-The-Counter – OTC

Globus 60x60Definition af Over-The-Counter – OTC

Et værdipapir der bliver handlet i en kontekst, der ikke er på en formel børs såsom NYSE eller Fondsbørsen. Ordet ”over-the-counter” kan bruges til at referere til aktier, der handles via et dealernetværk og ikke på en centraliseret børs. Det kan også referere til gældsværdipapirer og andre finansielle instrumenter såsom derivativer, som handles igennem et dealernetværk.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

IE 60x60InvestEd forklarer Over-The-Counter – OTC

Grunden til at en aktie handles over-the-counter er generelt, fordi virksomheden er lille og ikke opfylder kriterierne til at blive noteret på en centraliseret børs. Disse værdipapirer (også kendt som unoterede aktier) bliver handlet hos mæglere, der forhandler direkte med hinanden over computernetværk og telefon.

Selvom Nasdaq drives som et dealernetværk, er Nasdaq aktier generelt ikke klassificeret som OTC, fordi Nasdaq bliver set som en aktiebørs. Derfor er OTC aktier generelt unoterede aktier, som handles på enten Over the Counter Bulletin Board (OTCBB) eller på Pink Sheets. Vær dog varsom med nogle OTC aktier; OTCBB aktier er enten penny aktier eller udbydes af virksomheder med dårlig kredithistorik.

Invested.dk