Berkshire Hathaway

Globus 60x60Definition af Berkshire Hathaway

Et holdingselskab for en mængde virksomheder drevet af direktøren, Warren Buffett. Berkshire Hathaway’s hovedkvarter ligger i Omaha, Nebraska, og begyndte som en tekstilproducent, men da Warren Buffett blev den største aktionær i midten af 1960’erne, påbegyndte han en progressiv strategi ved at omdirigere pengestrømmen fra virksomheden til andre investeringer.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Forsikringsselskaber er de største beholdninger i Berkshire Hathaway, men virksomheden driver hundredevis af forskellige forretninger over hele verden.

IE 60x60InvestEd forklarer Berkshire Hathaway

På grund af Berkshire Hathaway’s lange succeshistorie og skarpe investeringer på aktiemarkedet, har virksomheden vokset sig til at være en af de største i verden, hvad angår markedsværdi. Berkshire’s aktie handles på NYSE i to klasser, A-aktier og B-aktier.

Warren Buffett faldt tidligt i sin karriere over idéen om at bruge ”float” fra forsikringsselskaberne til at lave investeringer andre steder, hvor han ville fokusere på langsigtede aktieinvesteringer. Buffett har fravalgt en overdiversificeret portefølje til fordel for en håndfuld pålidelige investeringer. Igennem tiden er hans evner kommet så meget i søgelyset, at Berkshire’s årlige generalforsamling er blevet en form for mekka inden for finansverdenen.

Invested.dk