Aktivist investor

Globus 60x60Definition af Aktivist investor

En privatperson eller gruppe der køber store antal af et børsnoteret selskabs aktier og/eller prøver at skaffe en plads i virksomhedens bestyrelse med målet om at implementere en stor forandring i virksomheden. En virksomhed kan blive et mål for aktivist investorer, hvis virksomheden ikke drives ordenligt, har for mange omkostninger, kunne drives mere rentabelt som et privat selskab eller har andre problemer, som aktivist investoren mener, han/hun kan ordne for at gøre virksomheden mere værdifuld.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

IE 60x60InvestEd forklarer Aktivist investor

Private selskaber, hedge fonde og rige privatpersoner er typer af entiteter, der måske vælger at agere som en aktivist investor. En meget velkendt aktivist investor er Carl Icahn. Han har prøvet at lave store ændringer i Yahoo!, Time Warner, Blockbuster og RJR Nabisco samt andre selskaber. Andre store aktivist investorer inkluderer Nelson Peltz, Bill Ackman, Eddie Lampert og Kirk Kerkorian.

Danske aktieselskaber har pligt til at føre en fortegnelse over de personer, der ejer mere end 5 procent af aktiekapitalen eller stemmerne. Dette kan bruges som en indikation af, om en virksomhed er blevet et mål for en aktivist investor.

Invested.dk