Lektion 4 – kursmønstre

Ud over indikatorer benytter den tekniske trader sig også af en lang række kursmønstre. Mønstrene i grafen er med til at give traderen et billede af, hvordan kursen “plejer” at opføre sig. En af de mest basale begreber inden for teknisk analyse kaldes “støtte” og “modstand”. Det er områder, hvor et stort antal investorer før har købt eller solgt aktien og derfor har tendens til at købe eller sælge igen.

Psykologien bag “støtte” og “modstand” er relativt simpel. Forestil dig, at en medicinalvirksomhed fortæller, at de har et nyt, lovende produkt i pipeline. Nyheden gør investorerne glade, og aktien skyder op fra kurs 100 til kurs 120 på et par dage. Nu opstår der imidlertid pludselig tvivl om det ellers lovende produkt. Virker medicinen overhovedet? Kan den blive godkendt? Investorerne bliver nervøse og sælger massivt ud i kurs 120, hvorefter prisen falder støt og roligt. Når prisen igen begynder at nærme sig kurs 100, hvorfra den kom, sker der imidlertid noget: I dette område ligger en masse købsordre parat. De er blevet lagt ind i markedet af de investorer, der aldrig nåede med i første omgang, da nyheden om den nye medicin kom ud. Da prisen nu igen nærmer sig 100 bliver alle disse gamle købsordre pludselig initieret, og de skaber et lille momentum, der igen sætter skub i markedet og den positive trend i aktien.

Resultatet er, at prisen igen skyder op fra kurs 100, og der er dermed skabt en såkaldt “støtte” i kurs 100.

Ovenstående eksempel er et simpelt billede af støtte og modstand. Læs hele lektionen om kursmønstre ved at trykke på nedenstående knap.

 

 

 

 

 

Invested.dk