De bedste og værste lande at være entreprenør i

Vi læser om dem, og vi ser dem i fjernsynet hver eneste dag. De der har kreativiteten til at udvikle idéer, selvtilliden til at håndtere risiko og ihærdigheden til at forvandle disse idéer til succesfulde forretninger. Entreprenører er vigtige for et lands økonomi. De bidrager med inspiration og motivation til nystartende forretningsmænd.

Sandsynligheden for at du får succes som entreprenør afhænger af din kreativitet, selvtillid og ihærdighed. En nylig undersøgelse fra Verdensbanken viser dog også, at hvor du starter din forretning har en påvirkning på din succes – eller fiasko.

Verdensbankens ”Doing business 2015: Going beyond efficiency” rangerer 189 økonomier i 10 områder med erhvervsreguleringer, hvilket inkluderer letheden ved at starte sin egen forretning. En pressemeddelelse fra Verdensbanken omhandlende rapporten siger, at ”regeringer over hele verden har det sidste års tid implementeret er bred række reformer, der forstærker det regulerende miljø for lokale entreprenører”.

”Økonomier der både forbedrer effektiviteten af regulerende procedurer og forstærker de juridiske institutioner, der støtter virksomheder og handel, er bedre til at fremme vækst og udvikling”, tilføjes også.

Ifølge rapporten forbedrede 123 (ud af de 189) deres regulerende miljø igennem det sidste års tid.

Bliv gratis medlem af invested.dk, og få e-bog med 7 metoder til investering >> Meld mig ind

To aggregerede målinger

Rapporten indeholder resultater fra to af Verdensbankens aggregerede målinger: Distance to frontier (DTF) scoren benchmarker økonomier i forhold til den bedste regulerende praksis og repræsenterer den absolutte distance til den bedste præstation af hver af rapportens indikatorer.

Når den bliver sammenlignet over flere år, viser DTF scoren, hvor meget det regulerende miljø i en økonomi har ændret sig igennem tiden. Scorerne rækker på en skala fra 0 til 100, hvor 0 repræsenterer den værste præstation og 100 den bedste.

The ease of doing business ranking sammenligner økonomier med hinanden og viser, hvor meget det regulerende miljø har ændret sig i forhold til de andre økonomier. Scorerne, der rækker fra 1 til 189, bestemmes ved at sortere de aggregerede DTF scorer og runde op til to decimaler.

De bedste lande

Som grafen nedenfor viser, er de lokaliteter der ligger i top fem Singapore, New Zealand, Hong Kong (en speciel region i Kina), Danmark og Sydkorea. De bibeholdt deres respektive positioner fra sidste år. Ligeså gjorde Norge og USA, der rangerede som nummer seks og syv.

Singapore, der fik en DTF score på 88,27 og en førsteplads, var særdeles gode til at håndhæve kontrakter, handle over grænserne, beskæftige sig med byggetilladelser og beskytte minoritetsinvestorer. Rapporten fortæller, at Singapore har taget positive beslutninger om at introducere nye elektroniske litigationssytemer, hvilket gør håndteringen af kontrakter nemmere.

New Zealand fik en score på 86,91 og en andenplads. De gjorde det specielt godt i at starte forretninger, skaffe kredit, beskytte minoritetsinvestorer og registrere ejendomme. Rapporten fortæller, at New Zealand har implementeret en reform, der gør det nemmere at drive forretning ved at forbedre adgangen til kreditinformation og at distribuere både positiv og negativ kreditinformation.

Hong Kong fik en DTF score på 84,97 og kom på tredjepladsen. De viste stærke resultater i at håndtere byggetilladelser, beskytte minoritetsinvestorer, handle over grænserne og betale skatter. Rapporten nævner, at selvom Hong Kong gjorde det sværere at starte en forretning ved at hæve registreringsgebyrerne, forstærkede det minoritetsinvestorernes beskyttelse.

Danmark fik en DTF score på 84,20 og kom på fjerdepladsen. De bedste resultater blev set i at håndtere byggetilladelser, handle over grænserne, registrere ejendomme og løse insolvens. Rapporten lægger vægt på, at Danmark har gjort det nemmere at starte virksomhed ved at reducere kapitalkravet for opstart.

Sydkorea fik en DTF score på 83,40 og kom på femtepladsen med specielt stærke resultater i at skaffe elektricitet, handle over grænserne, håndtere kontrakter og løse insolvens.

Sværeste lande for entreprenører

I bunden af listen lå Eritrea efterfulgt af Libyen, Den Centralafrikanske Republik, Sydsudan og Tchad.

Eritrea fik en DTF score på 33,16 og kom på sidstepladsen ud af de 189 økonomier. De fik en specielt lav score i at håndtere byggetilladelser, løse insolvens, skaffe kredit og starte virksomheder.

Libyens DTF score lå på 33,35 (marginalt højere end Eritrea). De laveste point kom fra deres håndtering af byggetilladelser, løsning af insolvens, registrering af ejendomme og beskyttelse af minoritetsinvestorer.

Den Centralafrikanske Republik fik en DTF score på 34,47. Deres problemer lå at starte virksomheder, skaffe elektricitet, handle via grænser og betale skatter. Rapporten nævnte dog, at landet er blevet bedre til at beskytte minoritetsinvestorer.

Sydsudan fulgte efter Den Centralafrikanske Republik med en DTF score på 35,72. Dette skyldes deres manglende evne til at løse insolvens, handle over grænser, registrere ejendomme og skaffe elektricitet.

Tchad, der fik en DTF score på 37,25, scorede lavt i at betale skatter, starte virksomheder, handle over grænser og skaffe elektricitet.

Få nøjagtig det, du betaler for med kurtagefri aktieinvestering >>> Gå til eToro

De mest forbedrede lande

Som hvert år nævner rapporten 10 økonomier, der har forbedret sig mest i forhold til sidste år. Disse lande er Tadsjikistan, Benin, Togo, Elfenbenskysten, Senegal, Trinidad og Tobaco, Den Demokratiske Republik Congo, Aserbajdsjan, Irland og De Forenede Arabiske Emirater. Sammenlagt har disse 10 lande effektiveret 40 regulerende reformer, der gør det nemmere at drive forretning.

 

Konklusion

Entreprenører er en vigtig del af alle økonomier. Ved at skabe et forretningsvenligt miljø, der er mere tiltrækkende for entreprenører, kan man som land fremme vækst og investorincitament. Danmark ligger ifølge Verdensbanken pr. 2014 på fjerdepladsen over de bedste lande at være entreprenør i.


Lav din passion om til en profitabel forretning

At starte en forretning inden for et felt, du er passioneret omkring, er lettere end nogensinde. Før i tiden krævede det en stor mængde kapital, at man sagde sit nuværende job op og gik rundt uden en egentlig løn i flere måneder, hvis ikke år. Dog kan man, som tiderne nu ser ud, starte en forretning uden at investere store mængder penge. Selvom disse forretningsidéer ikke med det samme kan give dig den finansielle frihed, du måske ønsker, kan de give dig tre store fordele:

  1. En lille indkomst.
  2. En dybere forståelse for forretningsaspekterne inden for et felt.
  3. Et springbræt til at træde ind i en ny forretning, fuldtid.

Hvad er første skridt?

Få nøjagtig det, du betaler for med kurtagefri aktieinvestering >>> Gå til eToro

At starte en blog med et emne, som du er passioneret omkring!

Vent, jeg troede at denne artikel handlede om at starte en deltidsforretning – ikke at blive en blogger?

Hvis du ser en blog som en offentlig dagbog, hvor du deler dine tilfældige tanker med omverdenen, vil det sandsynligvis ikke blive en profitabel forretning. Du skal hellere tænke på en blog som et magasin, som er udgivet online. Før du skriver det første indlæg, bør du tænke over følgende:

  • Hvad er bloggens emne? Vær så præcis som mulig.
  • Hvem er bloggens målgruppe? Igen, vær så specifik som mulig.
  • Hvem prøver ellers at nå dette publikum? Gør de det godt?
  • Hvem er interesseret i at nå eller markedsføre til dette publikum?

Du vil i bund og grund begynde at skrive en forretningsplan til din blog.

 

Så snart du har valgt emnet, er det på tide at søge på nøgleord.

Nøgleordsundersøgelse handler om at finde ud af, hvilken information folk søger efter, som er relateret til dit emne. Denne undersøgelse er kritisk af to grunde:

  1. Det er meget nemt at tro, at folk er interesseret i et emne, som man selv er. Ved at se hvilke nøgleord folk søger efter, kan man bedre få en forståelse for, hvordan andre ser på et emne.
  2. En stor portion af trafikken, der kommer ind på blogs, kommer fra søgemaskiner som Google. For at få trafik fra disse, skal man skrive om de ord, folk søger på.

 

Definer dit publikum

Hvem vil du have skal læse din blog? Lad os sige, at du laver en blog om tegneserier fra 50’erne og 60’erne. Skriver du din blog til de folk, som er generelle fans af tegneserier fra denne æra, til de der køber tegneserier som investeringer, eller til de der sælger disse tegneserier? Din undersøgelse af nøgleord skulle gerne hjælpe dig med at finde ud af det trafikniveau, der kommer fra hver af disse grupper.

Analyser konkurrencen

Findes der allerede blogs, som dækker dette emne for publikummet? Det vil være godt at kunne finde nogle sider, der har en stor mængde publikum men ikke har særlig god indholdskvalitet. Med andre ord vil du gerne vide, om der findes et publikum, men at du kan lave bedre kvalitetsartikler. En nem måde at undersøge forskellige siders trafik på er at få den information, som de giver til deres annoncører.

Hvorfor betale mere? Invester i aktier på eToro uden at betale kurtage >> Start nu

Her kommer det afgørende spørgsmål: Kan du tjene penge, hvis du laver en succesfuld blog til dette publikum?

Der er to måder, hvorpå du hurtigt kan finde svar på dette spørgsmål. Den ene er at sætte Google AdSense på din blog. De reklamer der kommer frem på din blog bør være lig med de, der kommer frem, når folk søger på Google efter noget, som er relateret til dit emne. Efter du har sat AdSense op, vil du have information om, hvor meget annoncører er villige til at betale for, at dit publikum klikker på reklamer på din side, og hvor villigt dit publikum er til at klikke på reklamer.

Der er også en anden måde. Se om der er andre virksomheder inden for dit emne, der tilbyder affiliateaftaler. Er der for eksempel tegneseriebutikker, der vil betale for at du linker til deres side og sender kunder videre? Du kan søge på sådanne aftaler på affiliatenetværk som Partner-ads og Euroads, eller du kan søge på de virksomheders (du vil lave forretninger med) sider, og se om de tilbyder affiliateaftaler. Det er ikke ualmindeligt, at du vil kunne tjene 5-15% af de salg, du genererer til de forskellige virksomheder.

At starte en blog med et emne, som du er passioneret omkring, kan være en god deltidsforretning. Dog handler det at starte en blog som deltidsforretning om meget mere end bare at skrive blogindlæg.


5 selskaber der startede i krisetider

Findes der et perfekt tidspunkt at starte en virksomhed på? Den almindelige logik fortæller os, at det måske ikke er den bedste idé at starte en virksomhed, når økonomien halter, men historien viser os med mange beviser, at virksomheder godt kan skabe et solidt fundament i selv de værste økonomier. Her er nogle af verdens mest kendte virksomheder, der startede deres idé, når økonomien ikke havde det for godt.

Bliv gratis medlem af invested.dk, og få e-bog med 7 metoder til investering >> Meld mig ind

Konklusion

Nogle af de største og mest succesfulde selskaber i verden blev startet midt i en økonomisk krise. Fra General Electric i 1800-tallet til FedEx i 70’erne er disse virksomheder stadig stærke den dag i dag. Selvom mange tror, at det er en dårlig idé at starte virksomhed under dårlig økonomi, har disse virksomheder bevist, at det ikke altid er en dårlig ting.