Handelsplatforme

eToro lancerer gratis aktiehandel

Handler du større udenlandske aktier, er der godt nyt fra handelsplatformen eToro som har valgt at fjerne alle handelsomkostninger, herunder også de mindre synlige af slagsen via såkaldt Zero Commission aktiehandel. Læs mere hos eToro om det her. Det betyder, at man nu kan handle aktier til samme spread, som man kan handle aktien til på den børs, hvor den enkelte aktie er noteret. Desuden betaler man nu heller ikke kurtage, overnight fees eller andre opfindsomme gebyrer.

Hidtil har eToro primært udbudt almindelig såkaldt CFD-handel, men nu kan du altså også købe den underliggende aktie til en særdeles favorabel pris.

På ovenstående købsvindue i eToro webtrader ses, at man ved at vælge en gearing (Leverage) på X1 handler det underliggende aktiv direkte uden gearing. Man køber i dette tilfælde for 500 USD, hvilket svarer til 6,61 aktier i BMW. Spreadet man handler til, er det samme som man kan handle til, hvor BMW er børsnoteret. Man betaler heller ikke kurtage, overnight gebyrer eller andre omkostninger.

Helt præcist er der Zero Commission aktiehandel i ca. 600 aktier fra New York Stock Exchange, 267 aktier fra Nasdaq børsen, 327 engelske aktier, 110 tyske aktier, 81 franske aktier, 27 spanske aktier, 17 schweiziske aktier og 24 svenske aktier. Herudover er det muligt at handle lidt over 100 primært store kinesiske aktier, som er noteret på børsen i Hong Kong.

Udover at man slipper for kurtage osv., så slipper man endda også for at betale Stamp Duty til den engelske stat på 0,5% af den samlede købsværdi, som man normalt gør, når man handler engelske aktier ligesom man også for f.eks. franske aktier undgår at betale transaktionsskat til den franske stat på 0,3% samt ADR gebyrer og andet ved handel med kinesiske aktier.  Se det samlede udbud af aktier her.

Hvis man ønsker at handle den underliggende aktie, skal man blot vælge gearing x1 i handelsvinduet. Dermed “får man fat” i aktien. På købsvinduet til venstre i eToro webtrader ses, at man ved at vælge en gearing (Leverage) på X1 handler det underliggende aktiv direkte uden gearing. Man køber i dette tilfælde for 500 USD, hvilket svarer til 6,61 aktier i BMW. Det såkaldte spread, man handler til, er det samme som man kan handle til på den børs, hvor BMW er noteret. Man betaler heller ikke kurtage, overnight gebyrer eller andre omkostninger.

Man skal være opmærksom på, at såfremt man ejer aktier i et selskab, som udbetaler udbytte, så tilbageholder eToro 15% af dette til betaling af udenlandsk udbytteskat. For amerikanske aktier tilbageholdes 30%. Man bør derfor især overveje at gå efter aktier, som enten betaler begrænset udbytte eller slet ikke udbetaler udbytte, når man handler hos eToro.

Læs hele vores anmeldelse af eToro her.

eToro har hidtil været kendt som en såkaldt CFD-broker. Her har man hidtil købt aktier i form af såkaldte aktie-CFD’er, hvor man typisk ikke opkræves kurtage, men i stedet betaler et tillæg til det spread, som aktien handles til på børsen. Sådan har det også været hidtil hos eToro, som lægger 0,09% til på hver side i en handel. Det medfører, at man f.eks. betaler et spread som måske er op til 10 gange højere. Til gengæld betaler man så ikke minimumskurtage eller andre gebyrer, hvilket især for mindre handler alligevel godt kan gøre det fordelagtigt. Enkelte andre CFD-udbydere tilbyder ligeledes, at man kan handle til de såkaldte  spreads, som man kan handle til på børsen, men her vil man typisk også blive opkrævet handelskurtage både ved køb og salg.

 

Invested.dk modtager i visse tilfælde kommission og/eller betaling for annoncering fra eToro og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Invested.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om investering.

Del denne artikel

Invested.dk