Denne artikel er sponsoreret af Freedom24, som gerne vil informere om deres handelsplatform

Handelsplatforme

Kom med på internationale børsnoteringer før alle de andre

Almindelige danske investorer har fået flere muligheder for at investere i selskaber a la Airbnb, Uber og Amazon, før deres debut på børsen i såkaldte pre-IPO på New York Stock Exchange eller Nasdaq.

At komme tidligt med i en børsnotering har tidligere været forbeholdt globale kapitalfonde og andre store finansielle spillere, men flere handelsplatforme rykker ved den gamle orden. Det sker ved, at de enkelte handelsplatforme ”puljer” alle de små investorers penge sammen, så volumen bliver stor nok til at spille en rolle for børsnoteringerne.

Handelsplatformen Freedom24 er kommet på banen i Skandinavien, og den er særlig interessant for dig som privat investor, da Freedom24 har det laveste indgangspunkt på markedet: for kun 2.000 USD kan du få fortegningsret til aktier fra store internationale børsnoteringer. 

freedom24

Handelsplatformen Freedom24s brugerflade på mobil

Demokratisering af pre-IPO’er

Minimumskravene for at være med i en pre-IPO kan strække sig fra 2.000 USD og helt op til 250.000 USD. Flere af platformene stiller desuden krav om, at du er såkaldt akkrediteret investor. Det betyder, at du f.eks. skal kunne dokumentere en formue på over én million USD, hvor boligen ikke tæller med – eller en årsindtægt der overstiger 200.000 USD.

Men i takt med, at flere private er interesserede i at investere, er der dukket nye muligheder op. Et eksempel er Freedom24.

Vi har haft ambition om at demokratisere investeringer, så almindelige private investorer får de samme redskaber som Wall Street, siger Denis Matafonov, Executive Director i Freedom Finance Europe Ltd, der har udviklet handelsplatformen Freedom24.

For dig betyder det, at du ikke behøver at have mange millioner kroner stående på kontoen. Du kan nøjes med 2000 USD, hvilket adskiller Freedom24 fra lignende platforme. Derudover kan du også handle mange andre investeringsprodukter på platformen, herunder aktier, obligationer, ETF’er, futures og optioner.

I skemaet nedenfor ser du en sammenligning af de fire mest kendte platforme, der giver dig adgang til internationale børsnoteringer inden debuten på børsen:

Freedom24MicroVenturesEquityzenGlobal
Minimumsbeløb$2,000$10,000$250,000$250,000
Hvad får du?Aktier i virksomheden du investerer iAktier i virksomheden du investerer iAktier i virksomheden du investerer iAktier i virksomheden du investerer i eller forward contracts
Koncept / MetodeCrowdfunding i en pulje til de enkelte børsnoteringer hvorefter aktierne fordeles mellem køberneCrowdfunding i en pulje til de enkelte børsnoteringer hvorefter aktierne fordeles mellem købernePlatformen forbinder ansatte fra private virksomheder med investorer for at handle pre-IPO-aktier.Platformen forbinder ansatte fra private virksomheder med investorer for at handle pre-IPO-aktier.
Hvad deltager du i?Internationale børsnoteringerInternationale børsnoteringerInternationale børsnoteringerInternationale børsnoteringer
Land for selskabCypern, TysklandUSAUSAUSA
Lock-up periode93 dageTypisk 90-180 dageTypisk 180 dageTypisk 180 dage
Krav om at være akkrediteret invester? (formue på $1 mio. eller årsindkomst på +$200.000)NejJa for at få adgang til alle værdipapirerJaJa
KurtageMax 5%5%3-5%5%

 

At investere i tidlige børsnoteringer er selvfølgelig ikke uden risiko, enhver investor bør undersøge en virksomhed grundigt inden, han eller hun vælger at gå ind i den med sine hårdt tjente penge. 

Freedom24 understreger ligeledes at de, ligesom tilsvarende tjenester, ikke kan garantere, at man som privat investor rent faktisk ender med at få fat i de attraktive aktier.

Men for første gang har du altså en ret god chance.

Uvisheden skyldes, at platformene ofte ikke ved, hvor mange aktier, de kan få af kagen. De må derfor fordele dem efter ‘først-til-mølle’-princippet. Er man kommet for sent til møllen, får man naturligvis sine penge tilbage.

Virksomheden bag

Freedom24 hører under Freedom Holding Corp, der selv er børsnoteret på den amerikanske Nasdaq-børs med tickeren FRHC.

Herunder kan du se kursen på FRHC:

Den amerikanske storbank Morgan Stanley købte mere end 200.000 aktier i 2. kvartal i 2021, og er dermed den anden største institutionelle investor i selskabet efter den New York-baserede hedgefond Two Sigma Investments.

Det er således en stor spiller, der lige nu melder sig klar på det Skandinaviske marked ved at lancere deres handelsplatform på lokale sprog. Den dansk-sprogede platform kan du finde her

Freedom 24 på Nasdaq

Moderselskabet til Freedom24, Freedom Holding Corp, bliver budt velkommen på deres første handelsdag på Nasdaq.

Er investering i pre-IPO’er en god investering?

Der er intet enkelt svar på det spørgsmål, men der er noget helt specielt ved at være med fra begyndelsen. Hvilken investor drømmer ikke om at have opdaget Teslas potentiale? Eller om at have været med på Zooms vækstrejse i 2019 og 2020?

Som investor skal man se sig for, men det kan ofte være en god forretning at investere i et selskab inden debuten på børsen, og før aktierne rammer det brede marked. Ifølge Nasdaq steg de nye børsnoterede selskaber i 2020 i gennemsnit 38 pct. på deres første handelsdag.

En højdespringer var Airbnb, som gik på børsen i december 2020. Her steg prisen pr. aktie 113 procent på dagen fra 68 USD til 145 USD.

Her kan du se nogle af de mest ventede børsintroduktioner, som Freedom24 holder øje med i 2022.

 

Del denne artikel

Invested.dk