Basal trading

83% i afkast – sådan gjorde jeg!

Christian Jain Kongsted

Invested nøjes ikke kun med at analysere markederne. Vi har også selv hånden på kogepladen.

Christian Jain Kongsted, som er medejer af invested.dk, handler selv på handelsplatformen eToro og har på under 3 år genereret et dokumenteret afkast på 83%. Det er over dobbelt så meget som afkastet i verdensindekset, og hele fire gange så meget, som hvis man havde investeret i det danske C25-indeks, der gav et afkast på ca. 20% i samme periode.

I alle årene har Kongsted haft et positivt afkast på årsbasis, også i det svære år 2018, hvor de fleste investorer ellers kom ud i minus. Christians afkast kan ses i de åbne statistikker på eToro, og vi har kopieret et screendump over afkastet på måneds- og årsbasis herunder. Der er i perioden 2017-2020 tale om tocifrede afkast på årsbasis. Afkastene ligger på henholdsvis ca. 23%, 26%, 10%. I januar 2020 har afkastet foreløbig været 6,22%.

Hvis du selv handler på eToro, har du mulighed for at tjekke resultaterne ud ved at søge på profilen “CPHequities“. Alle handler kan kopieres én til én, og helt automatisk, ved at gå ind på profilen og trykke på “Copy”-knappen. Du kan se en video-instruktion til copytrading i videoen længere nede på denne side.

Resultaterne er blandt andet opnået ved at benytte sig af momentum-strategier inden for aktiehandel. I de perioder, hvor aktiemarkedet ikke har været lovende, har Kongsted også handlet andre markeder, primært det tyske DAX-indeks, og han har i nogle tilfælde shortet indekset for at afdække risiko i et nedadgående marked. Det medfører, at der også kan opnås et positivt afkast i perioder, hvor det generelle marked ellers har haft et negativt afkast.

Hvis du er medlem af Invested, kan du også følge Kongsteds portefølje her

Invested.dk’s test af algoritmen, som udvælger de bedste aktier.

Invested.dk har i det seneste halve år udviklet en algoritme til momentum-baseret aktiehandel, og de nuværende aktier i porteføljen er udvalgt med inspiration fra denne algoritme. Ved hjælp af machine learning har holdet bag invested.dk analyseret sig frem til, hvordan man med en kombination af forskellige momentum-perioder samt en eksklusions-periode, kan udvælge aktier, som klarer sig væsentligt bedre end markedet som helhed. Disse resultater er testet i perioden 2000-2019 og vil senere blive præsenteret på Invested.dk. Da de omfatter perioden med både IT-boblen og finanskrisen er der tale om valide strategier, som kan benyttes både i op- og nedadgående markeder.

Du kan automatisk kopiere de handler, som Christian foretager. Det sker via handelsplatformen eToro.

Følgende video, som stammer fra vores søster-side daytrader.dk, er en kort introduktion til, hvordan du automatisk kopierer tradere som Kongsted og andre på handelsplatformen eToro.

 

 

Del denne artikel

Invested.dk