aktiekurser

Gik du glip af 30% i afkast i år? Sådan kan du komme med i 2020.

Var du ikke inde i aktiemarkedet i 2019? I så fald gik du glip af chancen for knap 30% afkast i de største danske aktier (C20), næsten 40% afkast i de store amerikanske tech-selskaber (NASDAQ), og omkring 30% i afkast i det brede udsnit af verdens største firmaer (MSCI world).

Aktiemarkedet har været en fest i 2019, men hvis man skal tro statistikken, så kan 2020 også blive et rigtig godt år på aktiemarkedet. Tal fra Dow Jones Market Data, der er offentliggjort af MarketWatch, viser nemlig, at aktiemarkedet i de fleste tilfælde bliver ved med at stige i det følgende år, hvis der har været stigninger på over 20% i det forgangne år.

Få fart på din investering: Se certifikaterne hos en Danmarks førende udstedere Klik her

Intet er som bekendt sikkert på aktiemarkedet, men skal man tro de tal, kan vi altså se frem til endnu et fantastisk aktieår i 2020, hvor der kan komme et væld af gode aktieanbefalinger.

Som langsigtet investor kan man for eksempel udnytte de brede stigninger ved at købe sig ind i en hel bukket af aktier ved et enkelt klik (en såkaldt ETF). På den måde holder man sin risiko under kontrol, samtidig med, at man kan få del i en evt. fortsat signing.

Hvis du vil hurtigt i gang kan du f.eks. lede efter navnet ACWI (iShares MSCI) på handelsplatformen eToro. ACWI er en ETF, der følger det brede udsnit af verdens største selskaber og som altså har haft et afkast på omkring 30% i 2019.

Hvis du er en risiko-betonet investor kan du ligefrem geare din investering med 5 gange hos eToro. Dit afkast vil dermed være blevet 5 gange højere end normalt. Havde du for eksempel investereret 10.000 kroner i ACWI i januar 2019, kunne du med en gearing på 5 have hævet et afkast på over 60.000 kroner i dag. Læs evt. mere omkring gearing og risiko her.

Sådan kommer du i gang

Følgende video beskriver, hvordan du kan købe ACWI hos eToro.

I løbet af de næste uger vil vi her på invested.dk offentliggøre en detaljeret oversigt over spændende ETF’er, der samtidig lever op til de nye skatteregler (kapitalindkomst-beskatning). Vi vil samtidig bringe to særdeles interessante live-interview om markedet i aktieåret 2020.

Det drejer sig om live-interview med Andreas Steno Larsen, der er markedsstrateg for Nordea og som vil tale over emnet ”Hvad skal vi forvente af aktierne i 2020” samt webinar med Tom Bundgaard, der er chefanalytiker i Kairos Commodities og vil tale over emnet ”Sådan kan du handle råvarertunge aktier”.

Som gratis medlem af invested.dk kan du tilmelde dig begge webinarer ganske gratis. Du kan stille skriftlige spørgsmål undervejs i hvert oplæg. Hver uge har vi nye webinarer hos invested.dk, hvor du kan få inspiration til aktier og aktieanbefalinger fra professionelle.

Del denne artikel

Invested.dk